TOPlist


Kuře na paprice

  • Uživatelský recept
  • Autor: Aranka86
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí stehno bez kůže220
Cibule50
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Máslo čerstvé10
Mouka pšeničná bílá15
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)50

Energetická hodnota celkem: 2293 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 18 SAFA (g): 12 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1147 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 9 SAFA (g): 6 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

paprika mletá pepř sůl

Postup přípravy

Kuřecí stehna stáhnout z kůže, uvařit pomalu v 1 litru vody do měkka. Obrat maso a vodu dát stranou. Cibuli nakrájet na jemno a dát ji zlehka osmahnout na 1 PL oleje, když zesklovatí, přidám tenký plátek másla, až se začnou dělat malé bublinky kolem cibule, přidám 1 - 2 ČL hladké mouky. Přiliju vodu, ve které jsem vařila stehna, ne všechnu, postupně přilévám, aby omáčka moc nezřídla. Přisypu papriku, trochu pepře. Nechám provařit. Pak přidám mléko, pokud omáčka není dost hustá, mohu do něj rozšlehat ještě jednu ČL mouky. Když se omáčka spojila a nejsou v ní hrudky, přihodím obrané maso, společně vařím ještě asi 5 minut. Podávám s rýží, ale prý se to jí i s knedlíkem :D

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

22. 08. 2014 20:17

malajana46

Vím proč se mají kuřecí stehna vařit ve vodě a pak dát na osmahnutou cibuli,dá se to dělat jednoduše jak jsme zvyklé podle babiček a myslím,že to jídlo bude i chutnější.

22. 08. 2014 20:12

malajana46

Napište komentář...

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma