- Autor: Zuzuland
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule šalotka | 50 |
Smetana do omáček 19% | 200 |
Brambory (syrové) | 350 |
Houby čerstvé průměr | 350 |
Máslo čerstvé | 20 |
Dochucovadla:
sůl pepř muškátový oříšek voda
Energetická hodnota celkem: 3860 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 89,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 965 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na kousku másla orestujeme jednu, na drobno nakrájenou, šalotku. Přidáme bobkový list, 3 kuličky nového koření, na kostičky nakrájené brambory a také opečeme. Poté nakrájené houby, opět opečeme. Zalijeme vodou (tak, aby byla polévka hustá) a necháme uvařit. Polévku osolíme a opepříme. Když jsou brambory měkké, vyndáme bobkový list a nové koření a polévku rozmixujeme. přilijeme trochu smetany, dosolíme, dopepříme a přidáme čerstvě strouhaný muškátový oříšek. Polévka se nezahušťuje moukou, kazí to její chuť, proto nedávejte moc vody, vždy je možné trochu vody přilít. Na tento krém mi chodí mnoho nadšených lidí, má krásně nostalgickou vůni a příjemně zahřeje.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.