TOPlist


Čalamáda z hub

  • Uživatelský recept
  • Autor: sona1959
  • Porce: 15.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr bílý (řepný, třtinový)300
Ocet40
Cibule1000
Paprika žlutá 500
Paprika červená500
Sůl120
Houby čerstvé průměr1000

Energetická hodnota celkem: 9148 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 489 SAFA (g): 0 Cukry (g): 396 Vláknina (g): 95 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 610 kJ

Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 32.6 SAFA (g): 0 Cukry (g): 26.4 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

nové koření, bobkový list, pepř celý

Postup přípravy

Nakrájené tvrdé houby, většinou hnědé kloboučky, povaříme v osolené vodě tak 3-4 minuty. Pak vodu slijeme a houby propláchneme. Zbavíme se tak slizu, který vytvoří. Necháme stát. Pak si připravíme nálev. Ve 3 litrech vody svaříme 30 dkg cukru, 6 dkg soli, 20 ks nového koření, 6 ks bobkového listu, 4 dcl octa. Povaříme v něm nakrájenou cibuli na čtvrtkolečka, kterou jsme rozebrali, tak asi 2-3 minuty. (Můžeme použít tento konkrétní nebo použít klasický z Deka. Tam doporučuji přidat kuličky pepře). Cibuli vyndáme děrovanou naběračkou. Také odložíme. Pokud nechcete mít koření ve směsi, vložte je do "vajíčka" na čaj. Pak nakrájíme papriky na proužky. Pro barvu ve směsi doporučuji žlutou a červenou, popř. oranžovou. Smícháme ji s houbami a cibulí dohromady. Touto směsí plníme zavařovací skleničky. Pěkně je napěchujeme a zalijeme zálivem. Můžete přidat do skleničky kuličky pepře či kousek feferonky. Záleží na vaší chuti. Sterilujeme 20 minut. Podáváme studené jako doplněk jídla. Porcí myslím malou skleničku. Ta nemusí být pro jednu osobu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma