TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Čalamáda z hub

Zpět
  • Autor: sona1959
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 15.00

Ingredience

Dochucovadla:

nové koření, bobkový list, pepř celý

Energetická hodnota celkem: 9148 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 489 SAFA (g): 0 Cukry (g): 396 Vláknina (g): 95 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 610 kJ

Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 32.6 SAFA (g): 0 Cukry (g): 26.4 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Nakrájené tvrdé houby, většinou hnědé kloboučky, povaříme v osolené vodě tak 3-4 minuty. Pak vodu slijeme a houby propláchneme. Zbavíme se tak slizu, který vytvoří. Necháme stát. Pak si připravíme nálev. Ve 3 litrech vody svaříme 30 dkg cukru, 6 dkg soli, 20 ks nového koření, 6 ks bobkového listu, 4 dcl octa. Povaříme v něm nakrájenou cibuli na čtvrtkolečka, kterou jsme rozebrali, tak asi 2-3 minuty. (Můžeme použít tento konkrétní nebo použít klasický z Deka. Tam doporučuji přidat kuličky pepře). Cibuli vyndáme děrovanou naběračkou. Také odložíme. Pokud nechcete mít koření ve směsi, vložte je do "vajíčka" na čaj. Pak nakrájíme papriky na proužky. Pro barvu ve směsi doporučuji žlutou a červenou, popř. oranžovou. Smícháme ji s houbami a cibulí dohromady. Touto směsí plníme zavařovací skleničky. Pěkně je napěchujeme a zalijeme zálivem. Můžete přidat do skleničky kuličky pepře či kousek feferonky. Záleží na vaší chuti. Sterilujeme 20 minut. Podáváme studené jako doplněk jídla. Porcí myslím malou skleničku. Ta nemusí být pro jednu osobu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři