TOPlist


Vepřové kostky se zelím a sušenými švestkami (Ihnačák)

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta500
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)40
Slanina anglická50
Cibule100
Česnek20
Víno bílé suché200
Švestky sušené100
Zelí bílé kysané800
Vývar čirý500

Energetická hodnota celkem: 8036 kJ

Bílkoviny (g): 126, Tuky (g): 93, Sacharidy (g): 134 SAFA (g): 28 Cukry (g): 77 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 1607 kJ

Bílkoviny (g): 25.2, Tuky (g): 18.6, Sacharidy (g): 26.8 SAFA (g): 5.6 Cukry (g): 15.4 Vláknina (g): 6.4 Sůl (g): 2.4


Dochucovadla:

sůl, pepř,1 lžička kmínu, 2 lžíce mleté sladké papriky, hladkolistá petržel

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli a česnek, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme kmín a restujeme, dále přidáme kostky vepřového masa, opepříme a orestujeme ze všech stran do zlatova. Přidáme papriku, promícháme a podlijeme vínem, necháme odvařit. Přidáme švestky a zcezené zelí, promícháme, podlijeme teplým vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme s bramborovým knedlíkem, je možné použít i houskový knedlík nebo bramboráčky, dobrý je i bulgur, v originále doporučovali česnekovou topinku (ale osobně se mi k tomu pečivo moc nehodí). Každou porci dozdobíme čerstvě nasekanou hladkolistou petrželkou. Jídlo trochu připomíná polský Bigos, jen je mnohem jednodušší na přípravu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma