TOPlist


Zapečené brambory s cibulí a smetanou

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory (syrové)1000
Cibule300
Slanina anglická200
Hermelín 30% průměr80
Eidam uzený 45%200
Smetana na vaření 10%500
Máslo čerstvé20

Energetická hodnota celkem: 13720 kJ

Bílkoviny (g): 145, Tuky (g): 197, Sacharidy (g): 234 SAFA (g): 118 Cukry (g): 48 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 2744 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 39.4, Sacharidy (g): 46.8 SAFA (g): 23.6 Cukry (g): 9.6 Vláknina (g): 4.4 Sůl (g): 2.2


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Brambory nakrájím na tenké plátky, vymažu zapékací mísu máslem, naskládám do půlky mísy brambory, (každou vrstvu pořádně prosolím). Přidám nejlépe na kolečka tence nakrájenou cibuli tak, aby cibule úplně zakryla vrstvu brambor, opět cibuli pořádně posolím, přidám opět tak tři vrstvy brambor a zaliji smetanou ke šlehání (doporučuji před zalitím smetanu pořádně protřepat - můj trik - je pak lepší) a přidám min. pět tlustých plátku másla navrch (smetana se s máslem krásně spojí). Peču v předehřáté troubě asi tak na 200 °C. Než jsou brambory úplně hotové přídám nastrouhaný nebo plátkový sýr tak, aby zakryl celou mísu a peču dokud nezezlátne. Před podáváním doporučuju nechat venku aspoň 5 minut ležet. Celkem peču tak 45 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma