TOPlist


Zapečené brambory s dýní

  • Uživatelský recept
  • Autor: baterka-terka
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana ke šlehání 31%200
Salám točený drůbeží210
Cibule210
Brokolice210
Dýně270
Brambory (syrové)610
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)40

Energetická hodnota celkem: 9480 kJ

Bílkoviny (g): 57, Tuky (g): 155, Sacharidy (g): 163 SAFA (g): 70 Cukry (g): 38 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1580 kJ

Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 25.8, Sacharidy (g): 27.2 SAFA (g): 11.7 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky

Postup přípravy

Zeleninu orestujeme na pánvičce (cibule, syrová dýně hokkaido i se šlupkou, lehce povařená brokolice) společně se salámem (drůbeží točeňák) a dochutíme. Na dno zapékací nádoby poklademe syrové brambory, na ně nasypeme směs z pánve a z dalších syrových brambor vytvoříme vrchní vrstvu. Zalijeme 30 % šlehačkou a dáme péct. Poté co vyndáme z trouby, se musíme uhlídat, abychom všechno nesnědli na posezení :)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

16. 10. 2014 15:01

kuhnj

Tak to určitě zkusím:-))))!

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma