TOPlist
Sledujte nás:

Zapečené pohankové "rizoto"

Zpět

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Dochucovadla:

pepř

Energetická hodnota celkem: 7050 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 184 SAFA (g): 20 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 1763 kJ

Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 46 SAFA (g): 5 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 11.5 Sůl (g): 3.3

Postup přípravy

Pohanku uvaříme dle návodu na obale (pro lepší chuť ji můžeme uvařit ve vývaru). Cibuli, česnek a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na jemno, opečeme na pánvi na troše oleje. Poté přidáme na kousky nakrájené uzené a žampiony a vše krátce orestujeme. Na závěr přidáme pohanku a hrášek, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Takto připravenou směs přendáme do zapékací mísy, zalijeme rozšlehaným vejcem a necháme v troubě na 180 °C cca 25 min zapéct. Před podáváním můžeme ozdobit čerstou petrželkou.

Fotografie

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 07. 2019 20:32
Dělám podobné ale nezapékám, vyzkouším.
04. 07. 2019 08:52
Dělám podobné, ale bez celeru a uzeného a je to moc dobré

Naši partneři