TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zapečené pohankové "rizoto"

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Dochucovadla:

pepř

Energetická hodnota celkem: 7050 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 184, SAFA (g): 14, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 46, Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 1763 kJ

Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 46, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 11.5, Sůl (g): 3.3

Postup přípravy

Pohanku propláchneme a zalijeme vroucím vývarem (příp. vodou) zhruba v poměru 1 díl pohanky:1,5 vody, necháme pod pokličkou cca 20 minut nabobtnat. Cibuli, česnek a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na jemno, opečeme na pánvi na troše oleje. Poté přidáme na kousky nakrájené uzené a žampiony a vše krátce orestujeme. Na závěr přidáme pohanku a hrášek, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Takto připravenou směs přendáme do zapékací mísy, zalijeme rozšlehaným vejcem a necháme v troubě na 180 °C cca 25 min zapéct. Před podáváním můžeme ozdobit čerstou petrželkou.

Fotografie

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 07. 2019 20:32
Dělám podobné ale nezapékám, vyzkouším.
04. 07. 2019 08:52
Dělám podobné, ale bez celeru a uzeného a je to moc dobré

Naši partneři