- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 150 |
Vlašské ořechy | 80 |
Datle sušené | 120 |
Šmakoun Dessert s meruňkami | 200 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 100 |
Jablka | 400 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 30 |
puding van.prášek | 76 |
Dochucovadla:
citronová šťáva, badyán, celá skořice, voda, špetka soli
Energetická hodnota celkem: 9662 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 64,
Sacharidy (g): 356,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 204,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 805 kJ
Bílkoviny (g): 5.4, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 29.7, SAFA (g): 1, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
. Na koláčovou formu o pr. 30 cm budete potřebovat : 150 g ovesných vloček, 100g sušených datlí, 80 g ořechů, špetka soli - vše rozmixujeme na drobenku, polovinu dáme do formy vyložené pečícím papírem. Náplň: 4 oloupaná nakrájená jablka, 200 g nastrouhaného ŠMAKOUNA meruňka,100g bílého jogurtu, 2 pol.lžíce tř.cukru, citr.šťáva, badyán, skořice, 2x van.puding, voda: Jablka se skořicí, badyánem, citronovou šťávou a cukrem svaříme s 750 ml vody, zahustíme pudingem rozmíchaným v trošce vody a necháme povařit. Šmakouna smícháme s jogurtem a 100 ml vody a rozmixujeme tyč. mixerem. Smícháme s jablkovou směsí a nalijeme do formy na vločkovou směs. Posypeme druhou částí drobenky a pečeme cca 50 min. na 180 st. C. Krájet až po úplném vychladutí
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.