TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Šťavnatý meruňkový koláč s lískovými ořechy

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 80
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, zázvor, badyán

Energetická hodnota celkem: 11571 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 119, Sacharidy (g): 312 SAFA (g): 15 Cukry (g): 83 Vláknina (g): 95 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 964 kJ

Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 26 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 6.9 Vláknina (g): 7.9 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

100 g ořechů si rozemeleme najemno, zbylé ořechy (50 g) jen nahrubo a necháme si je na později. Část meruněk (cca 200 g) si rozmixujeme na pyré. Najemno namleté ořechy smícháme s celozrnnou moukou, přidáme kypřicí prášek, skořici, badyán a zázvor. V jiné míse si rozmícháme vejce s kefírem, čekankovým sirupem (lze případně nahradit medem), rumem a přidáme rozmixované meruňky. Obě připravené směsi smícháme do hladkého těsta. Těsto vylijeme do vymazaného a vysypaného plechu a poklademe pokrájenými meruňkami. Nahrubo nasekané ořechy smícháme se skořicí a trochou cukru a nasypeme na koláč. Pečeme na 180 stupňů cca 50 minut. Hmotnost hotového pokrmu: 1220 g

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři