TOPlist


Kuře na majoránce a žampionech

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuře s kůží průměr 1000
Máslo čerstvé20
Žampiony100
Voda, minerální vody bez příchutě200
Hotová jíška (v suchém stavu)15

Energetická hodnota celkem: 9659 kJ

Bílkoviny (g): 193, Tuky (g): 162, Sacharidy (g): 10 SAFA (g): 77 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2415 kJ

Bílkoviny (g): 48.3, Tuky (g): 40.5, Sacharidy (g): 2.5 SAFA (g): 19.3 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 0.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

majoránka, sůl

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, omyjeme. Žampiony nakrájíme na plátky. Na pekáče dáme na dno alobal- netrháme, necháme zbytek balení "viset" přes okraj. Do pekáče dáme kuře, pomažeme rozpuštěným máslem, vetřeme majoránku (nešetříme :-)), přisypeme žampiony, přidáme trochu vody a pekáč zakryjeme alobalem. Dáme do trouby a pečeme na 170°C asi 2 hodiny. Poté vyndáme, odstraníme alobal (jde normálně vytáhnout, nepřipaluje se) a vrátíme do trouby, aby se udělala kůrčička. Přilijeme ještě vodu a času polijeme a obrátíme kuře. Šťávu potom dle potřeby zahustíme. Podáváme s rýží nebo brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma