TOPlist


Špecle se schwarzwaldskou šunkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: ircza
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Šunka schwarzwaldská100
špecle vařené500
Olej palmojádrový, kokosový10
Máslo čerstvé10
Cibulka jarní20
Zelí bílé kysané300
Víno bílé suché100

Energetická hodnota celkem: 5314 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 158 SAFA (g): 21 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1329 kJ

Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 39.5 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 3.3 Vláknina (g): 5.5 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Špecle povaříme 1 až 2 minuty v osolené vroucí vodě. Na rozpálenou pánev dáme trochu olivového oleje a máslo. Když se máslo rozpustí, přidáme na nudličky nakrájenou schwarzwaldskou šunku a krátce opečeme. Přidáme bílou část lahůdkové cibulky nakrájenou na tenká kolečka, ochutíme lžičkou kmínu a opečeme dozlatova. Pak přidáme scezené kysané zelí, osolíme, opepříme a dále restujeme. Podlijeme suchým bílým vínem a ještě krátce podusíme. Do směsi přidáme horké scezené špecle a vše důkladně promícháme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

12. 02. 2015 00:31

JNYXE

Tyto jídla milují, špecle či halušky . Dnes byly špecle se zelím a uzeným.

02. 02. 2015 18:04

GabrielaC

Tento recept se mi líbí, kombinace schwarzwaldské šunky a kysaného zelí mě nikdy nenapadla. Vyzkouším!

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma