TOPlist


Bramborovo-dýňové pyré

  • Uživatelský recept
  • Autor: kuhnj
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory (syrové)500
Dýně250
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)150
Máslo čerstvé10

Energetická hodnota celkem: 2495 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 109 SAFA (g): 7 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 499 kJ

Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 21.8 SAFA (g): 1.4 Cukry (g): 3.6 Vláknina (g): 2.6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a překrájíme, dýni Hokaido omyjeme, neloupeme, nakrájíme na menší kousky. Přidáme sůl, vodu a uvaříme do měkka. Po uvaření slijeme vodu a šleháme se lžičkou másla a mlékem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

16. 10. 2014 19:36

ABULA

Moc dobré ! Podobné pyré dělám z oloupané cukety. Používám plody, které mi trochu přerostou, jádra vykrojím a předložím našim slepicím jako pochoutku. Je to taky moc dobré. Poměr brambor a cukety je 1:1.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma