- Autor: Martina112
- Doba přípravy (min.): 300
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 320 |
Mouka žitná celozrnná | 160 |
Droždí | 5 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, voda
Energetická hodnota celkem: 6997 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 343,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 700 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 34.3, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Smícháme 2 hrníčky hladké mouky, 1 hrníček chlebové mouky - v obchodě mají spoustu druhů, záleží na vás, 1,5 ČL soli, 1,5 ČL kmínu, 1,5 ČL sušeného droždí, 1,5 hrnku vlažné vody. Necháme kynout 3-4 hodiny. Rozehřejeme troubu na 230-250° a zároveň si v troubě rozehřejeme skleněnou zapékací mísu i s víkem. Jak je rozehřáto, tak přendáme řidší těsto do nevymazané zapékací mísy a i s víkem pečeme 30 minut, pak odkryté dopékáme dozlatova, tak jak má kdo rád 15-20 minut. Do těsta lze přidat různé semínka nebo třeba opečenou cibulku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.