TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Nejjednodušší domácí chléb bez pekárny

Zpět
  • Autor: Martina112
  • Doba přípravy (min.): 300
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín, voda

Energetická hodnota celkem: 6997 kJ

Bílkoviny (g): 57, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 343, SAFA (g): 1, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 50, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 700 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 34.3, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Smícháme 2 hrníčky hladké mouky, 1 hrníček chlebové mouky - v obchodě mají spoustu druhů, záleží na vás, 1,5 ČL soli, 1,5 ČL kmínu, 1,5 ČL sušeného droždí, 1,5 hrnku vlažné vody. Necháme kynout 3-4 hodiny. Rozehřejeme troubu na 230-250° a zároveň si v troubě rozehřejeme skleněnou zapékací mísu i s víkem. Jak je rozehřáto, tak přendáme řidší těsto do nevymazané zapékací mísy a i s víkem pečeme 30 minut, pak odkryté dopékáme dozlatova, tak jak má kdo rád 15-20 minut. Do těsta lze přidat různé semínka nebo třeba opečenou cibulku.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři