- Autor: STOB
 - STOB recept
 - Porce: 1.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Cibule | 10 | 
| Česnek | 10 | 
| Oleje (všechny druhy) | 3 | 
| Rajčata | 100 | 
| Brambory zimní | 100 | 
| Vejce celá průměr | 30 | 
| Brokolice | 100 | 
| Květák | 200 | 
| Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 40 | 
| Eidam 30% | 30 | 
Energetická hodnota celkem: 1498 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 23, 
                                                        Tuky (g): 12, 
                                                        Sacharidy (g): 38,
                                                        SAFA (g): 5,
                                                        Cukry (g): 15,
                                                        Vláknina (g): 10,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Zeleninu očistíme, omyjeme, květák a brokolici rozebereme na růžičky nebo nakrájíme na kousky a v osolené vodě krátce povaříme. V hrnku rozmícháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme, doplníme strouhaným sýrem. Okapaný květák s brokolicí dáme do zapékací misky. Přelijeme sýrovou směsí a v troubě zapečeme. Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme cibulku, přimícháme rajčata, dochutíme česnekem a podusíme. Zapečený květák podáváme s vařeným bramborem, přelijeme rajčatovou směsí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






