TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Květákové italské rizoto s cottagem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Klasické italské rizoto bývá díky máslu a tučnému sýru kalorickou bombou. Můžete si ale připravit jeho odlehčenou, a přesto vynikající variantu, a to tak, že do rizota přidáte dostatečné množství zeleniny (v tomto případě květáku) a pro doplnění bílkovin a zjemnění rizota na závěr vmícháte cottage.

Ingredience

Dochucovadla:

šafrán

Energetická hodnota celkem: 8758 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 326 SAFA (g): 26 Cukry (g): 23 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 15

Energetická hodnota na 1 porci: 2190 kJ

Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 81.5 SAFA (g): 6.5 Cukry (g): 5.8 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 3.8

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme rýži a krátce opečeme. Zalijeme vínem a víno necháme odvařit. Přidáme na menší kousky nakrájený květák, šafrán, sůl a zalijeme částí vývaru. Až se vývar odvaří, přidáme další vývar, takto postupujeme, dokud nejsou rýže a květák měkké. Na závěr vmícháme cottage a parmezán. Hmotnost hotového pokrmu 1900 g (1 porce cca 480 g), na 100 g 460 kJ.

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři