TOPlist


Anglické rohlíky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Petrusa86
  • Porce: 22.00
  • Doba přípravy (min.): 3

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl10
Cukr bílý (řepný, třtinový)10
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr 100
Slanina anglická200
Vejce celá průměr110
Mouka pšeničná polohrubá500
Droždí21
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)250

Energetická hodnota celkem: 12903 kJ

Bílkoviny (g): 130, Tuky (g): 105, Sacharidy (g): 403 SAFA (g): 49 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 587 kJ

Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 18.3 SAFA (g): 2.2 Cukry (g): 1.5 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

Koření, sůl, cukr

Postup přípravy

0,5 kg polohrubé mouky, 1/2 droždí, trochu cukru, soli, hrnek vlažného mléka a žloutek z jednoho vejce smícháme a necháme vykynout. Poté vytvoříme rohlíky (pletýnky), pomažeme olejem s kořením, položíme slaninu anebo sýr, potřeme vejcem a dáme péct na 180 °C dokud nejsou upečené (cca 20 minut). Z tohoto množství nám vyjde asi 20-22 pletýnek.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

31. 01. 2019 04:50

Shejbalova

Chutnají od pohledu

11. 03. 2017 18:01

zdenalan

Jsou krásné.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma