TOPlist


Pečený kapr

  • Uživatelský recept
  • Autor: clear
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapr1500
Brambory pečené500
Mrkev200
pórek120
Máslo čerstvé70

Energetická hodnota celkem: 13037 kJ

Bílkoviny (g): 284, Tuky (g): 167, Sacharidy (g): 104 SAFA (g): 68 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 3259 kJ

Bílkoviny (g): 71, Tuky (g): 41.8, Sacharidy (g): 26 SAFA (g): 17 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, citronová šťáva, koření na ryby (mletá směs bazalky, česneku, černého pepře, papriky, kurkumy, kmínu, koriandru, tymiánu, saturejky, oregana, rozmarýnu a dalších ingrediencí)

Postup přípravy

Kapra si vykucháme a je dobré ho i svléknout z kůže. Pak ho osolíme, pokapeme citronem (nebojte se, po upečení není citron vůbec cítit) a posypeme kořením (uvnitř i zvenku). Používám buďto umíchané koření (našla jsem si na netu, jaké koření se dává na ryby) anebo se dá koření na ryby přímo koupit. Dáme kapra do pekáče vymazaného máslem. Okolo nakrájím asi 5 brambor na tenčí plátky, dám zeleninu (může být i mražená,zkrátka jak je libo, já dnes použila česrvou mrkev 4ks a jeden menší pórek), poté posypu vegetou nebo jen osolím a navrch dám plátky másla. Lehce podliju vodou (stačí trocha, max. 1 dcl). Pekáč přikriji alobalem a na něj dám ještě druhý pekáč. Peču na 250° a ono se to vlastně jakoby spíš dusí. Po zhruba 25 minutách vyndám a pokud je maso i brambory a zelenina měkké, odrkyju a nechám už jen pár minut dopéct do křupava Přeji dobrou chuť!

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma