TOPlist


Ahmedova polévka z červené čočky

  • Uživatelský recept
  • Autor: funky
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čočka červená (v suchém stavu)150
Celer bulva250
Mrkev100
Rajčata 200
Voda, minerální vody bez příchutě1000
Česnek20
Cibule200
Olej olivový20

Energetická hodnota celkem: 4029 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 141 SAFA (g): 3 Cukry (g): 54 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1007 kJ

Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 35.3 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 13.5 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, římský kmín, kurkuma

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a osmahneme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme česnek, nakrájenou zeleninu, propláchnutou čočku, kurkumu a římský kmín. Zalijeme vodou a osolíme podle chuti. Vaříme cca půl hodiny, dokud zelenina nezměkne. Nakonec rozmixujeme na hladký krém a servírujeme. Poznámka: Kurkumu a římský kmín nenahrazujeme ani nevynecháváme, tvoří základ této polévky — bez nich nebude mít tu správnou chuť! Recept je snadný, rychlý a polévka výborná. Dobrou chuť! :)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma