- Autor: dasalorova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 150 |
Brambory zimní | 300 |
Olej olivový | 20 |
Klobása ostravská | 200 |
zelí sterilované clever | 670 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 3000 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, paprika
Energetická hodnota celkem: 3826 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 82,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 239 kJ
Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 5.1, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 1.4, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
2 malé cibule, nebo 1,5 větší a nakrájené 2 nožičky klobásy orestujeme na 2 lžících oleje, zaprášíme paprikou, necháme jen vsáknout do oleje a zalijeme vodou, přidáme na kostičky 3 větší brambory, uvaříme do měkka, pak přidáme sterilované zelí i s lákem a dolejem vodou na plný hrnec (4 l) a vaříme do měkka, nakonec přidáme půl kelímku 12% smetany
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.