- Autor: Ludmilat
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olomoucké tvarůžky 1% | 60 |
Máslo čerstvé | 6 |
Smetana na vaření 12% | 12 |
Žloutek | 20 |
Pór | 15 |
Masox (hotový výrobek) | 5 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Pivo světlé 10° | 250 |
Cibule | 15 |
Chléb konzumní průměr | 30 |
Špek | 8 |
Dochucovadla:
kmín, sůl, petržel
Energetická hodnota celkem: 1855 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 618 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Opražíme špek, na něm cibuli a chlebovou strouhanku. Zalijeme pivem a vodou, přidáme kousíček masoxu, kmín a kousíček drobně nakrájeného pórku. Vaříme cca 15 min až se strouhanka rozvaří. Do hotové přidáme kousíček másla, žloutek a lžičku smetany. Dochutíme petrželkou. Tvarůžky nakrájené na kostky servírujeme až na talíř do horké polévky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.