- Autor: dilema
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 24.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 500 |
Celer bulva | 150 |
Vločky ovesné | 20 |
Cibule | 100 |
Česnek | 40 |
Eidam 30% | 200 |
Vejce celá průměr | 110 |
Dochucovadla:
korenie, soľ
Energetická hodnota celkem: 4705 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 96,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 51,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 196 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
1 Mrkvu a zeler si nastrúhame na drobné rezančeky. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a pretlačený cesnak. Okoreníme, osolíme podľa chuti. 2 Zmes premiešame, pridáme nahrubo postrúhaný syr a vajíčka. Do zmesi môžeme a aj nemusíme pridať strúhanku. Tvarujeme placky. 3 Ja ich pečiem na papieri na pečenie neobalené v strúhanke. Ak chceme aby boli chrumkavejšie a hutnejšie, kludne do zmesi treba pridať strúhanku a aj ich obalit strúhankou. Pečieme na 200 st. 40 min cca - pokiaľ nie sú upečené dozlasti a chrumkava.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.