TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mrkvovo-zelerové placky

Zpět
  • Autor: dilema
  • Doba přípravy (min.): 80
  • Uživatelský recept
  • Porce: 24.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mrkev500
Celer bulva150
Vločky ovesné20
Cibule100
Česnek40
Eidam 30%200
Vejce celá průměr110

Dochucovadla:

korenie, soľ

Energetická hodnota celkem: 4705 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 96, SAFA (g): 26, Cukry (g): 51, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 196 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

1 Mrkvu a zeler si nastrúhame na drobné rezančeky. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a pretlačený cesnak. Okoreníme, osolíme podľa chuti. 2 Zmes premiešame, pridáme nahrubo postrúhaný syr a vajíčka. Do zmesi môžeme a aj nemusíme pridať strúhanku. Tvarujeme placky. 3 Ja ich pečiem na papieri na pečenie neobalené v strúhanke. Ak chceme aby boli chrumkavejšie a hutnejšie, kludne do zmesi treba pridať strúhanku a aj ich obalit strúhankou. Pečieme na 200 st. 40 min cca - pokiaľ nie sú upečené dozlasti a chrumkava.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři