- Autor: Trhan
- Doba přípravy (min.): 150
- Porce: 4.00
Vařené hovězí maso s omáčkou z čerstvých nebo mražených hub
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 500 |
Cibule | 50 |
Česnek | 20 |
Houby čerstvé průměr | 500 |
Smetana zakysaná light průměr | 60 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, čerstvá petrželka
Energetická hodnota celkem: 4890 kJ
Bílkoviny (g): 113,
Tuky (g): 67,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1223 kJ
Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 16.8, Sacharidy (g): 7.8, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Hovězí maso uvaříme cca 2 hodiny (osolíme vývar s cibulí, česnekem, novým kořením a celým pepřem). Do hotového vývaru přidáme podušené houby a ještě chvilku povaříme. Část hub necháme stranou. Rozmixujeme a do vzniklé omáčky přidáme nakrájené zbylé houby a dochutíme solí, pepřem a čerstvou petrželkou a 2 polévkovými lžícemi zakysané smetany light. Podáváme s celozrnným kynutým knedlíkem nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.