- Autor: ajanka
 - Doba přípravy (min.): 30
 - Uživatelský recept
 - Porce: 7.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mouka pšeničná polohrubá | 200 | 
| Žloutek | 40 | 
| Brambory vařené | 600 | 
Energetická hodnota celkem: 5540 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 36, 
                                                        Tuky (g): 13, 
                                                        Sacharidy (g): 259,
                                                        SAFA (g): 4,
                                                        Cukry (g): 9,
                                                        Vláknina (g): 28,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 791 kJ
Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Necháme zchladnout a oloupeme a nastrouháme najemno, smícháme se 2 žloutky a moukou a vypracujeme těsto. Snažíme se vystačit s moukou a nepřidávat další. Vytvarujeme váleček, nakrájíme na kousky a pomoučenou vydličkou lehce zmáčkneme. Ihned po trochách vaříme v lehce osolené vodě ( solí šetříme je měsíc soli). Jakmile noky vyplavou vybereme ihned z vařící vody a dáme zchladit do studené vody ( miska ze studenou vodou) podáváme třeba s rajčaty a bazalkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






