- Autor: RadekP
 - Uživatelský recept
 - Porce: 10.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Zelí bílé kysané | 450 | 
| Strouhanka | 50 | 
| Houska bílá | 87 | 
| Vejce celá průměr | 110 | 
| Česnek | 35 | 
| Cibule | 100 | 
| Hovězí maso zadní průměr | 225 | 
| Hovězí maso přední průměr | 225 | 
| Vepřová plec | 550 | 
Dochucovadla:
koření na mleté maso 2 lžičky ,sůl 3 lžičky
Energetická hodnota celkem: 10786 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 219, 
                                                        Tuky (g): 133, 
                                                        Sacharidy (g): 115,
                                                        SAFA (g): 59,
                                                        Cukry (g): 24,
                                                        Vláknina (g): 20,
                                                        Sůl (g): 7
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1079 kJ
Bílkoviny (g): 21.9, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 5.9, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Do mísy dáme všechno maso,cibuli,česnek vejce ,vymačkanou housku,koření a súl a dobře promícháme cca pět minut...přidáme strouhanku a znova promícháme tak aby se hmota nelepila na prsty,nebo minimálně. necháme aspoň dvě hodiny přikryté odpočívat v lednici.Poté vyndáme z lednice ,vytřeme pekáč čajovou lžičkou oleje,dáme vrstvu hmoty tak dva centimetry vysokou a na ní vyždímané zelí,přikryjeme druhou částí hmoty a vytvarujeme šišku jak jsme zvyklí,podlejeme zhruba centimetrem vody a dáme do trouby rozpálené na 200 stupňů na deset minut,poté snížíme na 180 a pečeme do zlatova,podle toho jak komu peče trouba
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






