- Autor: saadia1
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
| Mouka pšeničná hladká | 35 |
| Vejce celá průměr | 120 |
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
| Jihočeské AB | 50 |
| Lučina Linie 40% | 120 |
| Brambory (syrové) | 1200 |
Dochucovadla:
česnek,sůl,pepř,muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 8662 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 88,
Sacharidy (g): 263,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1444 kJ
Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 14.7, Sacharidy (g): 43.8, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
uvařené brambory uvaříme do poloměkka a necháme vystydnout.Z másla a mouky uděláme jíšku,rozředíme mlékem a povaříme.dochutíme špetkou muškátového oříšku a osolíme podle chuti.Lučinu okořeníme pepřem,utřeným česnekem,nebo libovolným kořením a zašleháme vejce.Brambory nakrájíme na silnější plátky a promícháme s bešamelovou omáčkou. Dáme do vymazané zapékací mísy a přelijeme lučinou s vejci.Hotový pokrm posypeme mladou cibulkou nebo petrželkou a nebo úplně něčím jiným....
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






