TOPlist


Kuřecí paella

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lenkanem
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový30
Rajčata konzervovaná400
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek)250
Paprika červená50
Česnek20
Cibule50
Rýže Arborio (v suchém stavu)400
Kuřecí prsa bez kůže400

Energetická hodnota celkem: 9435 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 340 SAFA (g): 8 Cukry (g): 23 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1573 kJ

Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 56.7 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 3.8 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

Uzená paprika (koření) Sůl Pepř

Postup přípravy

Kostku zeleninového bujonu rozpustíme v litru horké vody. Na polovině oleje osmahneme maso nakrájené na nudličky; vyndáme z pánve a dolijeme zbytek oleje. Zpěníme nasekanou cibulku, přidáme nakrájený česnek a vsypeme rýži a 1 lžíci uzené papriky (koření; pokud nemáme, dáme sladkou). Pořádně zamícháme, aby se rýže obalila olejem a kořením. Přidáme konzervu rajčat, osmahnuté maso, nakrájenou červenou papriku a zalijeme připraveným vývarem. Stáhneme plamen na minimum a za občasného míchání vaříme tak dlouho, až je rýže měkká a tekutina vsáknutá (během vaření případně přidáme vodu). Dochutíme solí a pepřem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma