- Autor: mirkadanesova
 - Doba přípravy (min.): 40
 - Uživatelský recept
 - Porce: 14.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Jablka | 1100 | 
| Naturamyl bramborový škrob | 72 | 
| Piškoty tradiční | 220 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 60 | 
| Voda, minerální vody bez příchutě | 200 | 
Energetická hodnota celkem: 8237 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 25, 
                                                        Tuky (g): 11, 
                                                        Sacharidy (g): 434,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 259,
                                                        Vláknina (g): 27,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 588 kJ
Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 18.5, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky. Dáme do kastrolu, přilijeme vodu, přidáme vanilkový cukr a případně i trochu přisladíme (podle kyselosti jablek) a necháme asi půl hodiny vařit při občasném promíchání. Když jsou jablka téměř rozvařená, vlijeme dva vanilkové pudingy rozmíchané v trošce vody. Povaříme cca 2 minuty a odstavíme z ohně. Dno dortové formy poklademe dětskými piškoty, které jemně potřeme vodou s rumem. Dáme vrstvu rozvařených jablek a opět vrstvu piškotů. Střídáme do naplnění formy. Necháme v lednici ztuhnout do druhého dne. Podáváme se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






