- Autor: Boldynka
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 2.00

Jednoduchý recept, který zaplní místo ve vašem žaludku.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Rýže jasmínová syrová | 120 |
Cibule | 30 |
Eidam 20 % průměr | 20 |
Kukuřice (Bonduelle) | 140 |
Oleje (všechny druhy) | 3 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká paprika, majoránka, sýr
Energetická hodnota celkem: 2851 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 131,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1426 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 65.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Připravíme si hrnec na jeden sáček rýže, nalijeme do něj vodu, přivedeme ji k varu a osolíme. Doporučuji jasmínovou rýži. Během vaření rýže si nakrájíme cibulku najemno. Když je uvařená, vylijeme vodu z hrnce, nalijeme si do něj olivový olej a osmažíme na něm dozlatova cibulku. Přidáme rýži a trošku vařící vody. Dle libosti okořeníme. Nakonec přidáme kukuřici z plechovky (stačí ta malá). Pozor! Musíme stále míchat jinak se rýže připálí. Servírujeme s láskou na pěkném talířku a posypané špetkou sýra.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.