TOPlist
Sledujte nás:

Rýže s kukuřicí - co dům dal

Zpět
  • Autor: Boldynka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 2.00

Jednoduchý recept, který zaplní místo ve vašem žaludku.

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká paprika, majoránka, sýr

Energetická hodnota celkem: 2851 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 131, SAFA (g): 2, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1426 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 65.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Připravíme si hrnec na jeden sáček rýže, nalijeme do něj vodu, přivedeme ji k varu a osolíme. Doporučuji jasmínovou rýži. Během vaření rýže si nakrájíme cibulku najemno. Když je uvařená, vylijeme vodu z hrnce, nalijeme si do něj olivový olej a osmažíme na něm dozlatova cibulku. Přidáme rýži a trošku vařící vody. Dle libosti okořeníme. Nakonec přidáme kukuřici z plechovky (stačí ta malá). Pozor! Musíme stále míchat jinak se rýže připálí. Servírujeme s láskou na pěkném talířku a posypané špetkou sýra.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři