- Autor: sneslinka
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Vepřové libové průměr | 500 |
Voda | 250 |
Rajčatové pyré/protlak | 190 |
Česnek | 15 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Energetická hodnota celkem: 7107 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 112,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 43,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1185 kJ
Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 18.7, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 7.2, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Nakrájenou cibulku osmažíme na oleji do zlatova. Přidáme maso nakrájené na malé nudličky a zprudka osmažíme, aby se zatáhlo a nepustilo šťávu. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Okořeníme červenou mletou paprikou, případně troškou grilovacího koření. Zahustíme rajčatovým pyré, případně troškou mouky, aby vznikla šťáva. Na konec přidáme prolisovaný česnek. Podáváme se špagetama.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.