TOPlist


Adzuki salát II. (dle A.M.)

  • Uživatelský recept
  • Autor: cimbelin
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tofu uzené150
Fazole adzuki200
Cibule60
Okurky sterilované průměr60
Sójová smetana250
Hrášek s mrkví (Lidl)300

Energetická hodnota celkem: 6763 kJ

Bílkoviny (g): 87, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 177 SAFA (g): 7 Cukry (g): 56 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1353 kJ

Bílkoviny (g): 17.4, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 35.4 SAFA (g): 1.4 Cukry (g): 11.2 Vláknina (g): 5.2 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Potřebujete: 200 g adzuki fazolí, 6 kyselých okurek, 1 cibuli, 3 dl sterilované směsi mrkev/hrášek, 150 g uzeného tofu, 250 ml sojové smetany. Adzuki namočte na 12 hodin do vody. Vařte ve vodě, ve které byly namočeny asi 30 minut na mírném ohni (nebo v papiňáku 15 minut), pak slijte a nechte okapat. Na kolečka nakrájejte okurky a na půlměsíčky cibuli, kterou vařte ve vroucí vodě, sceďte a přidejte do vařených adzuki fazolí. Přidejte scezenou mrkev s hráškem, na hrubém struhadle nastrouhejte uzené tofu, zalijte sojovou smetanou, osolte, opepřete a promíchejte. Můžete podávat s pečivem nebo chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma