- Autor: mirkadanesova
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 1450 |
Brokolice | 280 |
Žampiony | 370 |
Cibule | 50 |
Sádlo vepřové škvařené | 60 |
Modřenín Sedlčanský | 41 |
Vejce celá průměr | 200 |
Energetická hodnota celkem: 9645 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 92,
Sacharidy (g): 294,
SAFA (g): 40,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1608 kJ
Bílkoviny (g): 13.2, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 6.7, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Do vymazaného pekáče nakrájíme polovičku brambor, osolíme, opepříme, poklademe nasekanou povařenou brokolicí a dušenými žampiony na cibulce (cca 20 minut, ochutíme kmínem, solí, apod.). Můžeme zasypat sýrem niva a dáme druhou vrstvu brambor. Opět osolíme, opepříme a dáme zapéci pod víkem do trouby. Po změknutí brambor zalijeme rozkvedlanými vejci a dopečeme bez víka do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.