- Autor: Japin
- Doba přípravy (min.): 180
- Porce: 2.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| jehněčí kolínko | 300 |
| Mouka pšeničná hladká | 4 |
| Flora Gold | 8 |
| Olej olivový | 4 |
| Ocet Balsamico | 50 |
| Víno červené | 200 |
| Rajský protlak | 100 |
| Cibule | 30 |
| Brambory zimní | 100 |
| Špenát krájený mražený | 200 |
Energetická hodnota celkem: 4839 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2420 kJ
Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 11, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
kolínka 2 ks osolíme, opepříme, pomoučíme a na tuku prudce osmažíme, dáme bokem, na tuku osmažíme červenou cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme protlak, víno, rozmarýn, balsamico. Do rozehřátého pekáčku dáme kolínka, rozvařenou omáčku a dáme péct do trouby na cca 150 - 160°C asi na 2 hodiny. Uvaříme brambory. Na cibuce a česneku a lžičce oleje podusíme špenát, osolíme opepříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






