- Autor: Petrusa86
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřové mleté průměr | 400 |
Sýr nízkotučný tvrdý 20% průměr | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Energetická hodnota celkem: 5671 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 103,
Sacharidy (g): 3,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1418 kJ
Bílkoviny (g): 24.3, Tuky (g): 25.8, Sacharidy (g): 0.8, SAFA (g): 11.3, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), nasekanou plocholistou petrželovou nať a trošku osolíme, opepříme. Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.