TOPlist


Kuře na paprice

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)5
Cibule50
Smetana ke šlehání 31%200
Voda, minerální vody bez příchutě1000
Kuřecí stehno s kůží700

Energetická hodnota celkem: 8241 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 158, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 84 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1648 kJ

Bílkoviny (g): 26.2, Tuky (g): 31.6, Sacharidy (g): 2.2 SAFA (g): 16.8 Cukry (g): 1.8 Vláknina (g): 0.2 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, mletá paprika

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přisypeme mletou papriku (dávám tak 2-3 lžíce) a rychle zalijeme vodou, aby nám paprika nezhořkla. Přidáme očištěné kuře, bobkový list a necháme vařit, dokud kuře není měkké. Měkké kuře vyndáme a- a) buď ho necháme tak jak je b) dáme ho do trouby, aby se udělala "kůrčička" (někomu vadí, když je kůže jenom uvařená, takže záleží na chuti). Doděláme omáčku- vyndáme bobkový list, přilijeme smetanu, přidáme 1/2 Masoxu, lehce osolíme (dle chuti) a zahustíme instantní jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme provařit, vrátíme kuře a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma