- Autor: JarZa
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Králík divoký průměr | 1000 |
Slanina anglická | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 20 |
Rajčata | 300 |
Paprika bílá | 100 |
Mrkev | 300 |
Masox (hotový výrobek) | 20 |
Dochucovadla:
bobkový list, tymián, může být i jiné koření
Energetická hodnota celkem: 7638 kJ
Bílkoviny (g): 244,
Tuky (g): 64,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1910 kJ
Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
na rozpáleném tuku (olej, slanina) zprudka opečeme porce králíka. Pak přidáme nakrájenou zeleninu (rajče, papriku, mrkev, cibuli, třeba i česnek), masox, podlejeme a zakryté dáme péci (150°C) asi 60 minut. Pak zkontrolujeme výsledek a odkryté necháme dopéci.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.