TOPlist


Brokolicový kiš

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka špaldová celozrnná250
Máslo čerstvé150
Brokolice400
Smetana ke šlehání 31%200
Vejce celá průměr145
Parmezán 25%50
Voda, minerální vody bez příchutě75
Hořčice klasická (Spak)20

Energetická hodnota celkem: 13459 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 218, Sacharidy (g): 218 SAFA (g): 140 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 673 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 10.9, Sacharidy (g): 10.9 SAFA (g): 7 Cukry (g): 1.2 Vláknina (g): 1.1 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

soľ, muškátový oriešok, korenie

Postup přípravy

Cesto - Z masla a múky urobíme základ, pridáme vodu a vymiesime cesto. Dáme do formy prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme napr. fazuľkami. Pečieme 12 min v predhriatej rúre. Smotanu, horčicu, korenie, vajíčka a parmezán spolu vymiešame. Brokolicu krátko povaríme, nadrobno nakrájame alebo nasekáme, pridáme k smotanovej zmesy,premiešame, dochutíme a vylejeme na predpečené cesto. Pečieme dalej ešte cca 30 min-35min. Necháme trošku vychladnúť. Podávame teplé alebo studené. Dobrú chuť!

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma