- Autor: keridwen1
 - Doba přípravy (min.): 60
 - Uživatelský recept
 - Porce: 20.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mouka špaldová celozrnná | 250 | 
| Máslo čerstvé | 150 | 
| Brokolice | 400 | 
| Smetana ke šlehání 31% | 200 | 
| Vejce celá průměr | 145 | 
| Parmezán 25% | 50 | 
| Voda, minerální vody bez příchutě | 75 | 
| Hořčice klasická (Spak) | 20 | 
Dochucovadla:
soľ, muškátový oriešok, korenie
Energetická hodnota celkem: 13459 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 88, 
                                                        Tuky (g): 218, 
                                                        Sacharidy (g): 218,
                                                        SAFA (g): 140,
                                                        Cukry (g): 24,
                                                        Vláknina (g): 22,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 673 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 10.9, Sacharidy (g): 10.9, SAFA (g): 7, Cukry (g): 1.2, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Cesto - Z masla a múky urobíme základ, pridáme vodu a vymiesime cesto. Dáme do formy prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme napr. fazuľkami. Pečieme 12 min v predhriatej rúre. Smotanu, horčicu, korenie, vajíčka a parmezán spolu vymiešame. Brokolicu krátko povaríme, nadrobno nakrájame alebo nasekáme, pridáme k smotanovej zmesy,premiešame, dochutíme a vylejeme na predpečené cesto. Pečieme dalej ešte cca 30 min-35min. Necháme trošku vychladnúť. Podávame teplé alebo studené. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






