- Autor: Sojakova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 100 |
Mrkev | 20 |
Celer bulva | 20 |
Celer řapíkatý | 20 |
Cuketa | 10 |
Cibule | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, tymián
Energetická hodnota celkem: 1451 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 57,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čočku předem namočíme a poté uvaříme cca 30 minut do měkka. Mrkev a celer nastrouháme na velmi tenké nudličky tzv. julienne, osmahneme na nepřilnavé pánvi na lžičce olivového oleje, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, případně další zeleninu dle chuti - cuketu, papriku. Zeleninu upravíme do poloměkka, můžeme ochutit kořením a bylinkami - sůl, pepř, tymián, majoránka apod. Poté smícháme s uvařenou čočkou a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.