TOPlist


Čočka se zeleninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Sojakova
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čočka červená (v suchém stavu)100
Mrkev20
Celer bulva20
Celer řapíkatý20
Cuketa10
Cibule10

Energetická hodnota celkem: 1451 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 57 SAFA (g): 0 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, majoránka, tymián

Postup přípravy

Čočku předem namočíme a poté uvaříme cca 30 minut do měkka. Mrkev a celer nastrouháme na velmi tenké nudličky tzv. julienne, osmahneme na nepřilnavé pánvi na lžičce olivového oleje, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, případně další zeleninu dle chuti - cuketu, papriku. Zeleninu upravíme do poloměkka, můžeme ochutit kořením a bylinkami - sůl, pepř, tymián, majoránka apod. Poté smícháme s uvařenou čočkou a podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma