- Autor: ircza
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 500 |
Kozí průměr | 85 |
Žloutek | 40 |
Rajčata | 100 |
Smetana zakysaná 12% | 50 |
Energetická hodnota celkem: 1725 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 22,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 863 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cuketu omyjeme, odkrojíme oba konce a škrabkou na špagety nakrouháme potřebné množství špaget. Necháme je chvilku "vypotit" a mezitím si připravíme cuketovou omáčku. Zbylou část cukety nastrouháme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo (nebo námi preferovaný jiný tuk), cuketu osolíme a za občasného promíchání osmahneme. Zatímco se nám smaží, nakrájíme rajče na kostičky, zelenou petrželku nasekáme nadrobno, smícháme a dáme stranou. Také si nastrouháme goudu. V hrnečku si rozmícháme žloutky s kysanou smetanou. Když se z cukety vysmahne voda, přisypeme chilli koření, promícháme a hned odstavíme ze sporáku. Přidáme žloutkovo-smetanovou směs a jen promícháme. Hotovou omáčku vmícháme do syrových špaget, posypeme sýrem, rajčetem a petrželkou a podáváme
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.