- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Uzená plec | 200 |
Kedlubna | 400 |
Cibule | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Máslo čerstvé | 20 |
Dochucovadla:
sůl, ocet, cukr
Energetická hodnota celkem: 2243 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1122 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Usmažíme světlou cibulovou jíšku, přilijeme trochu studeného uzeného vývaru a rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Pak přidáme na hranolky nakrájené kedlubny, osolíme a dusíme. Podle potřeby doléváme vývar. Nakonec dáme prohřát pokrájené maso a ochutíme octem a cukrem. Podáváme s bramborem, chlebem či jen tak.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.