TOPlist


Cuketo mrkvový guláš

  • Uživatelský recept
  • Autor: Sampoch
  • Porce: 7.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá10
Papričky chilli12
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm)200
Brambory vařené100
Olej olivový3
Sádlo vepřové škvařené32
Česnek11
Mrkev296
Rajčata 154
Paprika červená284
Cibule240
Cuketa395
Hlíva ústřičná105

Energetická hodnota celkem: 4029 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 131 SAFA (g): 15 Cukry (g): 60 Vláknina (g): 31 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 576 kJ

Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 18.7 SAFA (g): 2.1 Cukry (g): 8.6 Vláknina (g): 4.4 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká paprika.

Postup přípravy

Na tuku osmahneme cibuli, pak mrkev, pak vývar, a postupně přidáváme další, dle tvrdosti suroviny. Takže houby samozřejmě až ke konci. Dusíme do měkka. Pak jemně zaprášíme moukou na dohuštění. Podáváme s pečivem. Suroviny po lidsku: Jedna střední cuketa, dvě větší papriky kapie,dvě větší cibule, čtyři střední mrkve, jedno větší rajče, dva větší stroužky česneku, lžíce sádla, lžička oleje,menší až střední trs hlívy, dvě střední předem uvařené brambory (na zahuštění), dvě větší chilli papričky. Tímto získáme cca 1460g guláše. Pokud budu uvažovat 200g na porci, získám cca 7 porcí. Vývar používám vlastní, z kuřecích koster a kůží (bez sádla, to po ztuhnutí seberu). Sádlo jsem použil to drůbeží, v seznamu ale není, tak jsem zadal vepřové.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma