TOPlist


Kuře ala kachna se zelím

  • Uživatelský recept
  • Autor: paratko
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
šunka na vaření (kostky Wein original)50
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr700
bílé zelí ve sladkokyselém nálevu s kmínem380
Cibule100
Cukr průměr20

Energetická hodnota celkem: 7253 kJ

Bílkoviny (g): 185, Tuky (g): 85, Sacharidy (g): 49 SAFA (g): 38 Cukry (g): 37 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1209 kJ

Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 14.2, Sacharidy (g): 8.2 SAFA (g): 6.3 Cukry (g): 6.2 Vláknina (g): 2.2 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

Kmín, sůl, cukr

Postup přípravy

Kuřecí stehna dáme na pekáč, okmínujeme, osolíme, opepříme, posypeme cibulí, podlijeme vodou a dáme péct do trouby. Mezitím si připravíme vařenou šunku, kterou orestujeme na pánvi a přidáme zcezené bílé zelí (jedna sklenice cca 680g ale zelí tam je jen 380g zbytek je voda). To dochutíme dle potřeby cukem a solí. Až je kuře hotové, tak zelí přidáme na pekáčm at se smíchá se šťávou z kuřete a můžeme podávat. Já si to dávám s bramborem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

17. 07. 2013 18:44

Hanuja

Tenhle recept už vařím několik let. Kuře je fakt výborný.

17. 07. 2013 15:08

Banaska

Taky máme rádi, jenom s tou obměnou, že kysané zelí nacpu kuřeti pod kůži a peču s kmínem a cibulí, podlévám lákem ze zelí a vývarem

17. 07. 2013 14:21

Jeden z mých nejoblíbenějších receptů. Akorát peču kuře při nízkých teplotách cca 4 hodiny.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma