- Autor: manek
- Doba přípravy (min.): 180
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Vepřová plec | 400 |
| Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
| Koření průměr | 10 |
| Zelí bílé kysané | 500 |
| Cibule | 80 |
| Mouka pšeničná hladká | 20 |
| Smetana na vaření 12% | 200 |
| Sádlo vepřové škvařené | 20 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 6168 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 97,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1542 kJ
Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 24.3, Sacharidy (g): 13.5, SAFA (g): 12, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Maso vykostíme a pokrájíme na větší kostky. Na rozpálený tuk vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme - asi 10 minut, přidáme maso a papriku, a maso zvolna dusíme za častého míchání ve vlastní šťávě. Když šťáva téměř zmizí, podlijeme maso horkou vodou a dusíme do poloměkka zhruba půl hodiny. Potom přidáme na menší kousky nakrájené zelí, posolíme a dusíme doměkka (znovu asi půl hodiny). Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do guláše, ochutnáme a dochutíme, necháme 15 minut převařit a podáváme s houskovým knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






