TOPlist
Sledujte nás:

segedínský guláš

Zpět
  • Autor: manek
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 6168 kJ

Bílkoviny (g): 90, Tuky (g): 97, Sacharidy (g): 54, SAFA (g): 48, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1542 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 24.3, Sacharidy (g): 13.5, SAFA (g): 12, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Maso vykostíme a pokrájíme na větší kostky. Na rozpálený tuk vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme - asi 10 minut, přidáme maso a papri­ku, a maso zvolna dusíme za častého míchání ve vlastní šťávě. Když šťáva téměř zmizí, podlijeme maso horkou vodou a dusíme do poloměkka zhruba půl hodiny. Potom přidáme na menší kousky nakrájené zelí, posolíme a dusíme do­měkka (znovu asi půl hodiny). Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do gulá­še, ochutnáme a dochutíme, necháme 15 minut převařit a podává­me s houskovým knedlíkem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři