TOPlist


Dýňový koláč se skořicí

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku)40
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)40
Vlašské ořechy40
Cukr hnědý (řepný, třtinový)75
Vejce celá průměr110
Mouka špaldová celozrnná130
Banány130
Jablka100
Mrkev65
Dýně100
Elinas Jogurt řeckého typu bílý400

Energetická hodnota celkem: 9602 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 117, Sacharidy (g): 254 SAFA (g): 38 Cukry (g): 138 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 800 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 21.2 SAFA (g): 3.2 Cukry (g): 11.5 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

2 lžičky skořice, lžička jedlé sody, špetka soli, skořice a ořechy na ozdobu

Postup přípravy

Dýni a jablko nastrouháme na hrubo, mrkev na jemno, banán rozmačkáme, ořechy nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Mouku smícháme se skořicí, jedlou sodou a ořechy. Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli, postupně přidáme olej, mléko, mouku se skořicí a nakonec vmícháme dýni s mrkví a jablkem. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (použila jsem kulatou) a pečeme při 180°C cca 35 minut, propečenost vyzkoušíme špejlí. Po upečení vyndáme z trouby a necháme 10 minut chladnout, pak vyklopíme a necháme úplně vychladnout. Každou porci ozdobíme lžící řeckého jogurtu, skořicí a kousky ořechů. Dobrou chuť!

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma