- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Květák | 250 |
| Bílek | 30 |
| Vajahit (v množství 1 vejce) | 100 |
| Mouka pšeničná hladká | 25 |
Energetická hodnota celkem: 803 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Květák natrhejte na menší růžičky, uvařte v osolené vodě, zchladlý rozsekejte najemno a smíchejte s vajahitem. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, který s moukou vmíchejte do květáku. Lžicí tvořte placičky a dávejte je na pánev a pečte nasucho na mírnějším plameni. Můžete dát také placičky na pečicí papír a péci v troubě, kde je po chvíli obraťte. Podávejte samotné nebo se zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Ta trouba je dobrá, vyzkouším.






