- Autor: jarka-ex
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 1.00
200 g salátové okurky, 100 g hustého bílého jogurtu, 50 g netučného měkkého tvaroku, 5 g česnek, 1 vejce, 14 g kopr, 50 g chléb vícezrný
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb celozrnný žitný - černý (Vita Star) | 50 |
Okurka salátová | 200 |
Česnek | 5 |
Kopr | 14 |
Jogurt Klasik (Olma) | 100 |
Tvaroh odtučněný albert Quality | 50 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1281 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Tvaroh rozmícháme s jogurtem, přidáme česnek utřený se solí a jemně nasekaný čerství kopr. Omytou a oloupanou okurku nakrájíme na malé kostičky, zamícháme do jogurtové omáčky a osolíme dle chuti, přidáme vejce uvařené natvrdo a jemně nastrouhané. Podáváme s tmavým chlebem nebo pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.