TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Drobenkový koláč

Zpět
  • Autor: babika
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, vanilkový cukr

Energetická hodnota celkem: 11025 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 125, Sacharidy (g): 345 SAFA (g): 84 Cukry (g): 193 Vláknina (g): 31 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1378 kJ

Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 15.6, Sacharidy (g): 43.1 SAFA (g): 10.5 Cukry (g): 24.1 Vláknina (g): 3.9 Sůl (g): 0

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 180 °C. Na dno formy dejte pečící papír, nebo ji klasicky vymažte a vysypte moukou. 2. Mouku, cukr, vanilkový cukr, půl lžičky skořice a máslo smíchejte v ruce. Pokud se vám těsto zdá mazlavé, přidejte trochu mouky. Vznikne vám v podstatě drobenka. Dvěma třetinami této hmoty vyplňte dno formy a častečně i boky, aby měl koláč okraje. Drobenku do formy prostě namačkejtetak, aby vám vznikl korpus. 3. Jablka a hrušku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Promíchejte se skořicí a máte-li raději sladší koláč, tak i s trochou třtinového cukru. Jablka a hrušku pak posypte zbylou drobenkou. 4. Koláč pečte na 190°C zhruba 40 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři