TOPlist


Drobenkový koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: babika
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká100
Mouka žitná celozrnná100
Cukr hnědý (řepný, třtinový)150
Máslo čerstvé150
Jablka400

Energetická hodnota celkem: 11025 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 125, Sacharidy (g): 345 SAFA (g): 84 Cukry (g): 193 Vláknina (g): 31 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1378 kJ

Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 15.6, Sacharidy (g): 43.1 SAFA (g): 10.5 Cukry (g): 24.1 Vláknina (g): 3.9 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice, vanilkový cukr

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 180 °C. Na dno formy dejte pečící papír, nebo ji klasicky vymažte a vysypte moukou. 2. Mouku, cukr, vanilkový cukr, půl lžičky skořice a máslo smíchejte v ruce. Pokud se vám těsto zdá mazlavé, přidejte trochu mouky. Vznikne vám v podstatě drobenka. Dvěma třetinami této hmoty vyplňte dno formy a častečně i boky, aby měl koláč okraje. Drobenku do formy prostě namačkejtetak, aby vám vznikl korpus. 3. Jablka a hrušku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Promíchejte se skořicí a máte-li raději sladší koláč, tak i s trochou třtinového cukru. Jablka a hrušku pak posypte zbylou drobenkou. 4. Koláč pečte na 190°C zhruba 40 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma